Országos 3. és 4. hely a katolikus iskolák Dugonics András matematikaversenyén

Újabb kiemelkedő tanulmányi siker született a hétvégén. A katolikus iskolák tehetséges diákjai között zajló országos versenyen.

Borhi Barnabás (4.a) osztályos tanulónk az országos 3. helyezést érte el.

Felkésztő pedagógusa: Kálmán Lászlóné

Horváth Mátyás Buda (7c) osztályos tanulónk – a gimnazisták kategóriájában – az országos 4. helyezést érte el. Matyi az elért pontszámával az általános iskolai kategóriában az országos második helyet szerezte volna meg.

Felkésztő pedagógusa: Brunner Emese

A verseny hatalmas létszámú diákságot indított el az idei tanévben, hiszen a döntő előtti II. fordulóban 1332 diák vett részt (!) a megmérettetésen.

A 2022. április 2-án, a piliscsabai Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában megrendezésre kerülő Dugonics András matematikaverseny döntőjébe .. fő jutott. Azok a matematika iránt érdeklődő 4-8. évfolyamos diákok, akik a tantervi törzsanyagra épülő ismeretek felhasználása mellett, a sajátos látásmódot kívánó feladatok megoldásában is jeleskedtek.

A döntős versenydolgozatban egyszerre jelent meg a kreativitás, a problémaérzékenység és problémamegoldó gondolkodás, a pontos, kitartó, fegyelmezett munkavégzésre való képesség fejlesztése.

Szívből gratulálunk a nagyszerű eredményhez!

Gilicze Zoltán

2022. április 04.