2021/2022

Szakkollégiumi lehetőség DEBRECENBEN

A Boldogasszony Iskolanővérek debreceni Boldog Terézia Szakkollégiuma felvételt hirdet olyan fiatal diáklányok számára, akik idén kezdik vagy már jelenleg is felsőoktatási tanulmányaikat végzik. Ha szeretnél egyetemi éveid alatt egy olyan fiatalos, értelmiségi, női közösség tagja lenni, ahol keresztény hitedet bátran megélheted, gyakorolhatod, jelentkezz!

Patronások Rómában

Miután Patronás éveinket megkoronáztuk az érettségi vizsgák befejezésével, eljött a kikapcsolódás ideje: Rómába látogattunk, az emberiség történelmének egyik, ha nem a legfontosabb helyszínére....
Czire Hanga végzős diákunk élménybeszámolója

Széchenyi politológia és geopolitikai tábor 2022.

Még lehet jelentkezni táborunkba, a politika, társadalom iránt érdeklődő 10-12. évfolyamos, vagy már végzett fiúkat és lányokat egyaránt várunk az ország minden területéről.

2022. július 31-augusztus 3.
Péliföldszentkereszt, Szalézi lelkigyakorlatos ház

A tábor teljes díja 25 000 Ft/fő, amely tartalmazza a szállás, étkezés, utazás költségét.

Jelentkezni a szechenyi.politologia@gmail.com email címen lehet, neved, életkorod, iskolád, elérhetőséged megadásával.
 

Hatodikos siker irodalmi-történelmi pályázaton

A Pagony Kiadó "Abszolút Töri - Abszolút lapbook" pályázatán a 6.b osztály két csapata az 1. és 2. helyen végzett. A diákoknak Wéber Anikó Az ellenállók vezére című ifjúsági történelmi regénye alapján kellett lapbookot készíteni, illetve azt egy videó formájában bemutatni.
A nyertes csapatok tagjai:
1. helyezett csapat: Kálazy Fanni, Késmárky Luca, Meskó Lelle, Szabó-Dukai Boglárka
2. helyezett csapat: György Bendegúz, Németh-Meskó Csató, Pataki Barnabás
Felkészítő tanár: Engelné Kopácsi Viktória

Te Deum a gimnáziumban

A szentmisét Lukovics Milán atya mutatta be, az ezt követő tanévzáró ünnepségeken hagyományaink szerint legkiválóbb diákjainkat jutalmaztuk, elhangzott a kitűnő tanulók névsora, és a tanév legrangosabb tanulmányi és sportversenyeinek legjobb eredményei. Hagyományosan a Te Deumon adjuk át a Morus-díjat és a Bereczky Judit emlékdíjat.