Hírek

2022/2023

Három hónapos ambergi ösztöndíj pályázat nyertesei

Gimnáziumunkban kiemelt fontosságúnak tartjuk az idegennyelv oktatást. Cserekapcsolatainkon és az Erasmus projektekben való aktív részvételünkön kívül lehetőséget teremtünk legkiválóbb 11. évfolyamos diákjainknak, hogy ösztöndíjunkkal szeptembertől három hónapot tölthessenek Ambergben, ahol egy-egy család fogadja be őket, és testvériskolánk vendéghallgatói lesznek a kint töltött idő alatt. Sikeres és színvonalas pályázata, nyelvtudása alapján a 2023/24-es tanév első félévére az ösztöndíjat Bíró Zselyke és Pandula Mária  kapja. 

2022/2023

Határtalanul - Felvidéken

Hetedikes gimnazistáink Felvidéken jártak a Harártalanul pályázat keretében. Élménybeszámolójuk egy kattintás után olvasható.

2022/2023

Ballagás 2023.

Idén is elballagtak végzőseink. Sok sikert kívánunk mindannyiuknak az előttük álló megmérettetéshez, és nagy szeretettel várjuk vissza őket, bármikor, bármilyen alkalommal.

2022/2023

Mozogj és nyerj!

Mozogj és nyerj 1.000.000 Ft-ot a sulidnak!

Csatlakozzunk a Magyar Szervátültetettek Szövetsége felhívására azzal, hogy teljesítjük a feltételeket. További információk egy kattintásra.

2022/2023

Úgy táncolnék veled...

Újabb patronás-piarista évfolyam kapcsolódott be a patronás tánciskolák régi-régi hagyományába. A Patrona tizedikes lányai és a Piarista Gimnázium tizenegyedikes fiatalemberei néhány hét gyakorlása, tanulása után fantasztikus táncosokká váltak a táncparkketten. A képekért kattintson!

2022/2023

Slacta Margit Szakkollégium

Az új évben január 20-22-i hétvégén ismét Slachta Margit Szakkollégium volt a Patronában. A téma ezúttal az egyház társadalmi felelőssége volt, a gyakorlatban tanultak a hallgatók tudományos dolgozatot írni. Mark St. Germain Táncórák című előadását nézték meg a Rózsavölgyi Szalonban, utána beszélgettek a színészekkel. 

2022/2023

Siker a francia OKTV-n

Werner Kinga 12.A osztályos tanulónk bejutott a francia OKTV második fordulójába. Gratulálunk Kingának, és felkészítő tanárának, Temple Rita tanárnőnek, lelkesedést és kitartást kívánunk a következő fordulókhoz!
 

 

2022/2023

Adventi hangverseny

Meghitt és nagyon szép hangversennyel ajándékozák meg közönségüket a Patrona zeneiskolájának  művésztanárai és versenygyőztes növendékeik a december 08-án, csütörtökön 18:00 órakor iskolánk nagy dísztermében elhangzott adventi koncertjükön.