Támogatóink

A Mi Patronánk Iskolai Alapítvány NEAO-KP-1-2022_6-000221 és a NEAN-KP-1-2022_3-000036 sz. pályázatánakk keretében az alábbi projektek valósultak meg:
- hozzájárulás alapítványunk működési költségeihez
- a Széchenyi közéleti tábor költségeinek fedezése (utazás, szállás, étkezés)
- főzőtanfolyam a kollégiumban, konyhai eszközök beszerzése
- színházlátogatások. 

Köszönjük a támogatást!

A Miniszterelnökség által támogatott EKCP-KP-1-2023/2-000022 jelű pályázat hozzájárult iskolánk tanulóinak (300 fő) 3 napos lelkigyakorlatának a megvalósításához. A támogatást a lelkigyakorlatok szállás-, étkezési költségeire fordítottuk.

"Ukrajnai menekültek befogadása a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont iskolaközösségébe" - 2023.02.01-2023.06.15. „A projekt a United Way Magyarország támogatásával valósul meg”.

Iskolánk menekültügyi munkáját támogatja a United Way Magyarország, az „Együtt Ukrajnáért” pályázat keretében, amelynek célja, hogy az orosz-ukrán háborús konfliktus okán kialakult humanitárius katasztrófa helyzet következményeit enyhítse, segítse a háború elől Magyarországra menekülő, vagy Ukrajna határain belül menekülni kényszerülő ukrajnai lakosok élhető körülményeinek megteremtését és fenntartását.

Alapítványunk az ukrán menekült tanulóink és családjuk megsegítéséhez 4.550.000 Ft-tal járult hozzá. Ezúton is hálásan köszönjük a segítséget!

Köszönjük a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet támogatását!

Köszönjük a Katolikus Karitász támogatását! 

Köszönjük a Lego Alapítvány támogatását, mely lehetővé tette, hogy két alkalommal közösséget alkotva együtt játsszanak az Ukrajnából menekült gyerekeink. Köszönjük a játszósarkot és a 10 kg Legót!

Az alábbi programot valósítottuk meg a CSSP-TARGYALKOTO-SZ-2021-0100 pályázat keretében, Veress Kati szervezésében:

1. Népi játszóház és alkotóműhely, melynek keretében a gyerekek (20 fő) megismerkedhettek a néphagyományokkal, népszokásokkal, ősi mesterségekkel, melyhez természetes anyagokból tárgyalkotó tevékenység is kapcsolódott. A foglalkozásoknak a jeles napok és hónapok adtak keretet. 35 alkalom.

2. Nyári kézműves alkotótábor (26 fő, 2 kísérőtanár), mesterek jelenlétével. A tábor Bánkon volt (Ökoland tábor), délelőtti és délutáni kézműves blokkokra osztva, két csoportban folytak a foglalkozások. Az első délelőtt csapatépítési céllal ismerkedő kirándulás volt Katalinpusztára, ahol oldott hangulatban végigmentünk a Gyadai tanösvényen.

Az alábbi mesterségek képviseltették magukat a táborban: fazekas mester vezetésével korongozás, selyemfestés, selyemfestő mesterrel, bőrékszer készítés, népi ételkészítés, langallósütés, nemeztáska készítés, népi motívumok festése kávéval.

3. Jeles napok, évkör-ünnepek az iskolában. Követve az év jeles napjait, számos, az egész iskolaközösségnek szóló programokat szerveztünk, együttműködő partnerekkel, meghívott előadókkal: 1. Fabók Mancsi bábszínháza, Vitéz László és Vas Juliska, vásári bábjáték, a Magyar Kultúra napja alkalmából, 500 fő, 2. Keresztes Nagy Árpád, pásztor hangszer bemutató, Szent Mihály nap, 3. Nemzetközi Könyvajándék nap, Sándor Ildikó vezető munkatárs, Hagyományok háza, élőszavas mesélés, 4. Pünkösd, múzeumpedagógiai foglalkozás a szentendrei Skanzenben, Pünkösdölés (számla van).

5. Iskoladekorációs feladatok megvalósítása: dekoráció készítés a farsangra, a néptánc gálára, ballagásra, és az adventi óriás koszorú készítés az aulában, élő betlehem berendezése. 

4. Külső helyszínek meglátogatása, képzések 3 alkalom. 1. Figurás színpadi műsor megtekintése a Hagyományok Házában (30 fő). 2. Pedagógusaink (alsós tanítók) továbbképzés és szakmai nap, 1 alkalom, Skanzen. 3. Nemezelő továbbképzés, nemezelő mester vezetésével, bemutató és gyakorlati képzés iskolánk pedagógusainak (tanítók, 25 fő).

Köszönjük a támogatást!