Hírek

2023/2024

Az általános iskola szakkörei

A gazdag szakköri kínálattal azt szeretnénk elérni, hogy minden diákunk megtalálja a számára feltöltődést nyújtó lehetőséget, valamint hogy ezeken a programokon azzal foglalkozhassanak, ami kiemelten érdekli őket. A szakkört vállaló pedagógusok elkötelezettek abban, hogy a jelentkezők ehhez minden segítséget megkapjanak.

2023/2024

Továbbtanulási szülői fórum a 6. évfolyamos családok részére

Hogyan alakul a felvételi eljárás? Mekkora értéke van a felvételin elért pontoknak? Hogyan segítheti a család a továbbtanulás előtt álló diákot?

Különböző kutatások alapján a felvételi előtt álló diákokra az egyik legnagyobb hatással – a közvetlen kortárscsoportok véleménye mellett – a család van akkor, amikor kiválasztják azt a továbbtanulási irányt és intézményt, ahol a hatodik évfolyam utáni éveiket kívánják eltölteni.

A fentiekben megfogalmazott kérdések minden hatodik évfolyamos családban felmerülnek, ezért fontos volt, hogy a fórum során a szülők naprakész, hiteles információkat kapjanak a felvételi eljárásra vonatkozóan.

2023/2024

Patrona nagyik találkozója a tanév kezdetén

A Patrona nagyik a májusi máriaremetei találkozójukat követően – dr. Dellamartina Mária, Róza nővér vezetésével – szeptember 16-án a Patronában szerveztek tanév eleji találkozót.

2023/2024

Kisboldogasszony ünnepén

Domenico Ghirlandaio: Mária születése (1486–90 körül)
Domenico Ghirlandaio: Mária születése (1486–90 körül)

Szeptember 8-án – Kisboldogasszony ünnepén – az általános iskola diáksága – a hagyományos reggeli ima keretében iskolánk névadójának születése előtt tiszteleg. Kilenc hónappal a Szeplőtelen Fogantatás ünnepe után, ezen a napon ünnepeljük Szűz Mária földi születésnapját, közösen magasztaljuk a boldogságos Szűzanyát.

2023/2024

Patrona újság

Megjelent általános iskolánk folyóirata, amelyet osztályaink nyomtatásban is megkaptak a tanév első napján. Ha belelapoznának, azt ide kattintva Önök is megtehetik.

2023/2024

Becsengettek!

Szeptember 1-jén, az iskolában megtartott Veni Sancte szentmisén nagy öröm volt végignézni a megtelt kápolnán és nagy dísztermen. Egy csodálatos, de kihívásokkal teli időszak kezdetén, a teljes iskolai közösség – pedagógusok, diákok, szülők, iskolavezetés – a szentmisén együtt imádkozott, és kérte a Szentlelket, hogy elegendő lelki erőt adjon az új tanévhez.

Régebbi híreink