Régi hírek

2023/2024

Zarándoklat és Keresztút Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén

Követve hagyományainkat 2024. március 22-én lélekben is felkészültünk a nagyhét közelgő eseményeire. Ezen a napon kibocsátó lelki napra került sor, melynek során az alsó tagozatos diákok az osztályfőnökök vezetésével együtt imádkozták a keresztút állomásait az egyes osztálytermekben kialakított stációknál, a felső tagozatosok pedig Keresztútjárással egybekötött zarándoklaton vettek részt különböző helyszíneken.

2023/2024

4. osztályosok évfolyammiséje Gyümölcsoltó Boldogasszony közelgő ünnepén

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén a 4.a, 4.b s 4.c osztály diáksága szolgálattal egybekötött évfolyammisén vett részt, amely biztosította számukra Isten szent kegyelmét, Jézus Krisztus megtestesülését, szeretetének közös megélését, közvetítését. A szentmise előkészületeként a diákok a hittan órák keretében készültek az alkalomra.

2023/2024

„A hősökre emlékezni kell!”

MÁRCIUS 15. – A MAGYAR SZABADSÁG ÜNNEPE

Március 15-e egyike három nemzeti ünnepünknek. Ekkor emlékezünk az 1848. március 15-én Pesten lezajlott forradalomra, arra, hogy az áprilisi törvények nyomán Magyarország szabad és független polgári állam lett, valamint a nemzeti függetlenségért folytatott 1848–49-es szabadságharcra.

2023/2024

Anyatábor

Az elmúlt 2 év nagy sikerét követően idén is meghirdetjük az Anyatábort. A részletekért olvassanak tovább!

2023/2024

Házas randi

„Ha szeretjük egymást, Isten szeretete lakik bennünk és az ő szeretete lett teljessé 
(1János 4:12)

Iskolánk házas randit szervez közösségünk tagjai számára 2024. május 4. szombatra.

2023/2024

ÚJABB SIKER! - felvettük a versenyt a 2023/2024-es Dugonics András matematika versenyen is!

A Katolikus Pedagógiai Intézet (KAPI) – a Páduai Szent Antal Iskolával szorosan együttműködve – a Nemzeti Tehetség Program keretében évről évre megrendezi a Katolikus Iskolák Országos Dugonics András Matematika Versenyét az általános iskolák 4 – 8. évfolyamos tanulói számára.

Az idei tanévben országosan 1563 diák mérettette meg magát hazánk számos katolikus iskolájából Nyíregyházától Kapuvárig. A megmérettetés minden évben komoly kihívás minden katolikus iskola számára. Mérvadó visszajelzés az általános iskolai mindennapos matematika tanításának eredményességéről és a tehetséggondozásról.

2023/2024

Patrona Közösségi Tábor 2024

Idén is lesz PKT (Patrona Közösségi Tábor)!

Várunk minden gimnazista diákot július 21-25 között Nagymaroson!

Ez az egy hét felszabadult közös együttlét, amit diákok és tanárok együtt töltenek az iskola falain kívül. 

A program: a túrázás, evezés, alkotómunka, városnézés, strandolás, közös főzés, nagy beszélgetések és közös élmények.

A tábor költsége: 36000 Ft

Itt lehet jelentkezni: https://forms.gle/yZxxkD8VpYouKMkC8

 

Szeretettel várunk!

PKT szervezői

2023/2024

A 8.c a Néprajzi Múzeumban

Március 5-én a Néprajzi Múzeum Napja alkalmából múzeumpedagógiai programon vett részt a 8. c osztály a Néprajzi Múzeumban. Először Kolostori Kincső múzeumpedagógus vezetett számunkra foglalkozást, amelyen játékos formában még kis dráma gyakorlatot is játszottak a gyerekek. Földessy Edina előadása segítségével pedig bepillantást nyerhettünk az ezerarcú Afrika mindennapjaiba és népszokásaiba.

Köszönjük a meghívást Molnár József múzeumpedagógusnak is, a gyerekek nagy érdeklődéssel és aktivitással vettek részt a programokon.

2023/2024

Adatvizualizációs felületen az Országos Kompetenciamérés kiemelkedő eredményei

6. évfolyam – SZÖVEGÉRTÉS 2022. (Legfrissebb, 2023-as adat)
6. évfolyam – SZÖVEGÉRTÉS 2022. (Legfrissebb, 2023-as adat)

Megjelent az Oktatási Hivatal honlapján a 2023-ban kiadott Országos Kompetenciamérés eredménye egy új, speciális, országos összevetésű adatvizualizációs felületen. A különböző telephelyi jelentések táblázataiban megjelent számok által tartalmazott információk grafikus megjelenítésével mindenki számára könnyen értelmezhetővé teszi az Országos kompetenciamérés eredményeit.

2023/2024

5.b osztálymise Istenes Szent János, az Irgalmasrend szerzetese ünnepén

Március 6-án osztálymise keretében emlékeztünk  az Irgalmasrend védőszentjére, aki a szolgáló szeretet által a katolikus kórházak védőszentje lett. Személyét évszázadok óta nagy tisztelet övezi.Tetteivel Isten országát hirdette, a tevékeny szeretet földi megtestesítőjeként mindig az elesetteken és a betegeken segített.