Alsó tagozatosok a Pesti Magyar Színházban

„Halhatatlanok vagyunk, micsoda boldogság!”

A Lázár Ervin Program keretében november 28-án az alsó tagozatosok közül a 2.c, a 3.a és a 3.b osztályosaink a Pesti Magyar Színházba látogattak, hogy megtekintsék a Szabó Magda örökbecsű regényéből készült zenés színművet, a Tündér Lala című előadást.

A Pesti Magyar Színház zenés előadásán keresztül betekintehettünk abba a különleges világba, amelyben Lala – az édesanyjától lopott szárnnyal – meglátogatja az emberek „veszedelmes”, de gyönyörű világát, és eközben megannyi felejthetetlen élményt és új barátokat szerez.

A zenés színmű varázslatos titkokat rejt, hiszen egyszerre hívja fel a nézők figyelmét a gyermeki tisztánlátás, valamint az őszinte kíváncsiság erejére, továbbá az egymás megismerésének és elfogadásának fontosságára.

Az előadás üzenetében dacol az ismeretlenekre vonatkozó előítéletes véleményalkotás ellen. Lala a maga törékenységével, egymás szeretetére és tiszteletére tanít bennünket, és felhívja mindannyiunk figyelmét, hogy cselekvően kell válaszolnunk az esetlegesen megjelenő kirekesztő magatartás kihívásaira.

Isten képessé tesz minket teljes szívünkből szeretni. Tiszta, önzetlen kapcsolat az emberek között csak úgy lehetséges, ha Isten tiszta és önzetlen szeretetén alapszik.

 

Gilicze Zoltán

2023. november 28.