Ballag már...

Idén 3. alkalommal zajlott a Patrona Hungariae általános iskolájának ballagási ünnepsége. A bizonyítványosztás és az osztályfőnöki búcsúztató gondolatok után, a feldíszített osztálytermükből indult el a végzősök menete, akiket ezt megelőzően a 7.c-sek indítottak útjukra. A ballagók Vándor Ildikó főigazgató, Gilicze Zoltán általános iskolai igazgató, Kemény András és Tarr István osztályfőnökök vezetésével mentek végig az iskolán, majd a kápolnába. A feldíszített iskolai terek között éneklő nyolcadikos diákokat a hatodik évfolyamosok díszsorfala is búcsúztatta. 

A ballagási szentmisét Michele Baggi, a Budapest-Ferencvárosi Assisi Szent Ferenc főplébánia kormányzója mutatta be. Ünnepi gondolataiban többek között rámutatott, hogy fontos felismerni a hála érzését mindazok iránt, akik segítették őket eddig eljutni. Hangsúlyozta, hogy úgy lehetnek boldogok az életben, ha megtalálják szüleik segítségével a számukra kiszabott, a jó Isten által megáldott és megszentelt utat. A ballagási mise keretében – a patronás hagyományokhoz híven – a végzős 8.c osztály képviselői felkötötték a szalagjukat az iskolazászlóra.

A szentmise után a ballagási ünnepség következett, ahol Kükedi Ákos 7.c osztályos tanuló a 7. évfolyam nevében köszöntötte a végzősöket, Halla Domonkos 8.c osztályos diák pedig saját gondolataival mondott búcsút. Végül Vándor Ildikó főigazgató bocsátotta útjukra gondolataival a végzősöket.

A program – a 4.c, a 7.c és a 8c osztályok búcsúprodukcióját követően – a 8.c-sek elmúlt nyolc évnyi emlékeiből összeállított filmvetítésével zárult.

A ballagási ünnepséget a közös lufi felengedése, valamint a fényképezés zárta az udvaron a júniusi napsütésben.

 

Gilicze Zoltán

 

Az összes ballagási kép itt tekinthető meg: https://photos.app.goo.gl/pY5b5m8s5HdodSDB8

Kapcsolódó
2024. június 21.