Farsang az általános iskolában 2024

Farsang az általános iskolában 2024

 

Február 1-jén rendeztük meg az általános iskolában a farsangot.

Ezen a napon az alsó tagozatosok már reggel jelmezben érkezhettek.  A jeles nap reggelén – a 4.b osztályosoknak köszönhetően – busók járták végig az általános iskolai osztályokat, akik tanítóik vezetésével erős zajkeltés közepette kergették el „félelmetes” maszkjaikkal a sok rosszat és a telet, hogy csak a jó maradjon és mielőbb érkezzen a tavasz.

Az alsó tagozatos diákok délelőtt során a tanítók által összeállított játékos feladatok várták az egyes osztályokat, ahol a farsangi hagyományokat dolgozták fel a diákok az életkori sajátosságoknak megfelelően. Ebéd után vette kezdetét a zenés, jelmezes felvonulás a nagy díszteremben. A színes karnevált közös csujogatás követte Molnár Luca tanárnő vezetésével. A játékprogram délután is folytatódott az osztálytermekben, ahol különböző vetélkedőkön mindenki kipróbálhatta kreativitását, ügyességét.

A felsős tanulók a Föld körüli utazással köszöntötték az idei farsangot. Az osztályok Földünk kontinenseit mutatták be felkutatva azok jellegzetességeit, különlegességeit az óceánon innen és túl.  Az egyes osztályok jelmezeikkel, zenés és táncos programjukkal önfeledten idézték fel mindannyiunk számára felidézték a különböző kultúrákat, szokásokat. Külön öröm volt, hogy a tanárok közül is többen jelmezt öltöttek magukra. A produkciókat végül a farsangi zsűri értékelte, és méltatta. A tematikus farsangi programot kötetlen, közös táncos program zárta.

 

Köszönjük a szülőknek is a fantasztikus jelmezeket és a számtalan finomságot!

 

Gilicze Zoltán

                                        

2024. február 02.