Hamvazószerdai szentmise 2024

Hamvazószerda napján szentmisén vettünk részt iskolánk kápolnájában és nagy dísztermében. A szentmisét Michele Baggi atya, a Budapest-Ferencvárosi Assisi Szent Ferenc főplébánia kormányzója mutatta be.

A mai nappal megkezdődik a húsvéti előkészületi idő, a 40 napos nagyböjt, amelynek során Jézus Krisztus föltámadásának ünnepére készülünk.

A böjt soha sem öncélú. Jézus tanítása szerint a böjt Isten iránti szenvedély, szeretet és mélyebb önátadás. Célja, hogy belső megújulásunkkal közelebb kerülhessünk Istenhez. A böjt és az imádság ezáltal nemcsak megtisztítja, de fel is emeli mind a testünket, mind a lelkünket. Célját csak akkor éri el, ha pozitív tartalmat hordoz. Kizárólag így válhatunk igazán nyitottá Isten szavainak befogadására, csak így tudunk nagyobb figyelmet fordítani embertársaink szükségleteire is.

„Böjtölni annyit tesz, mint megváltoztatni magatartásunkat embertársainkkal és a teremtményekkel szemben. Beismerni, hogy szükségünk van az Úrra és az ő irgalmára, testvéreinket és az egész világot szeretni és ebben a szeretetben megtalálni a valódi boldogságot.”(Ferenc pápa) 

Legyünk bölcsek, ismerjük fel az isteni jeleket és kövessük Isten útmutatásait a mindennapi életünkben is!

"Emlékezzél, ember, hogy por vagy és porrá leszel!"

 

Gilicze Zoltán

2024. február 14.