Mosolyudvar Népi Játszótér a Patronában gyermeknap alkalmából

Az idei gyermeknap alkalmából május 27-én, az általános iskolai és a gimnáziumi udvarra igazi népi mesevilág költözött, valódi „mosolyudvarrá” változott. Mindez annak a sikeres pályázatnak köszönhető, amelyet a Nemzeti Tehetség Program keretében nyertünk el a népi kultúra közösségteremtő műfajainak támogatására.

A patronás gyermeknapon az alsó tagozatosok játszva tanulhattak, játszva szerezhettek új ismereteket közös hagyományainkról a délelőtt folyamán. Hasznos ismeretekkel, értékes tapasztalatokkal gazdagodtak, miközben felszabadultan elmerülhettek az interaktív népi játszók adta játékhelyzetekben.

Kipróbálhatták többek között a kosaras körhintát, a sajtlabirintust, a lengő tekét, a lápjárást, a hordó lovaglást, az egyensúlyozó gerendát, a billegőket, többféle célba dobást, a gólyalábakat, a horgászatot, az erőpróbát, a csiga hajtást, a kötélhúzást, stb. 

A számos népi ügyességi játék, a körhinta, és a változatos táblás játékék mind, mind hozzájárultak a kicsik önfeledt szórakozásához, örömteli bekapcsolódásához a gyereknapi körforgásba.

A felső tagozatosok sem maradtak ki az ünnepi forgatagból, hiszen először az 1.c osztályosok táncos, majd a 6.a osztályosok „Mamma Mia!” zenés- táncos produkcióját élvezhették a vidám májusi délelőttön. 

A program végén mindenki bekapcsolódott egy önfeledt, vidám, zenés közös vonatozásba.

„A szeretet csodát művel minden nap!”

 

Gilicze Zoltán

Kapcsolódó
2024. május 27.