Országos döntőben az általános iskola a Bolyai Matematika Csapatversenyen

Az általános iskolai megyei/körzeti forduló 2023. október 13-án került lebonyolításra, amelyen az indulók, a dél-pesti régióba sorolt (IX., XX. és XXI.) kerületek diákjaival mérték össze tudásukat. Az általános iskolát idén 108 fő képviselte a 3-4-5-6-7-8. évfolyamból, amely kimagaslóan magas létszám.

 

3. évfolyam
A harmadik évfolyamból ebben a régióban 32 csapat indult. A szoros versenyben általános iskolánk 3. c osztályos„Villámfarkas” csapata végzett a legjobb helyen.  A csapat tagjai: Babály Kinga, Kardos Márk, Nagy Viola, Szajc Balázs.
Felkészítő pedagógus: Fabók Edit

4. évfolyam – országos döntőbe jutott
A negyedik évfolyamból ebben a régióban 49 csapat indult. Az igen kiélezett versenyben általános iskolánk 4.a osztályos „Matek ötös” csapata nagyszerű eredménnyel a második lett. Ezzel a kimagasló eredménnyel a csapat nemcsak a díjazottak közé került be, hanem az országos döntőbe is. A csapat tagjai: De La Casse Barnabás, Felcsuti Patrik, Mosolygó Bertalan, Varga Domonkos.
Felkészítő pedagógus: Kruppáné Kovács Katalin

A 4.c osztályos „GÁNT” csapat ugyancsak kimagasló eredményével éppen lecsúszott a dobogóról, így a negyedikhelyezést érte el, amellyel bekerült a díjazottak közé. A csapat tagjai: Holl Tamara, Keszei Nikolett, Kocsis Gréta, Szilágyi Ákos. 
Felkészítő pedagógus: Rádi Tiborné

5. évfolyam
Az ötödik évfolyamból ebben a régióban 41 csapat indult. Általános iskolánk 5. b osztályos „Boychampions” csapata jó eredménnyel bekerült a legjobb tíz közé, és 9. lett. A csapat tagjai: Győriványi Péter, Jambor László, Udvari Péter Gábor, Walter Kornél.
Felkészítő pedagógus: Feketéné Józsa Veronika.

6. évfolyam
A hatodik évfolyamból ebben a régióban 42 csapat indult. Általános iskolánk 6. b osztályos „Észkerék” csapata csapata végzett a legjobb helyen. Tagjai: Mosolygó Julianna Pamula Nelli Szabó Anna Júlia Urbán Réka.
Felkészítő pedagógus: Alföldi Ildikó Erzsébet

7. évfolyam
Az általános iskolai hetedik évfolyamból ebben a régióban 24 csapat indult. A szoros versenyben általános iskolánk 7. cosztályos „Aldis joghurt” csapata végzett a legjobb helyen. A csapat tagjai: Ajao Kinga, Kükedi Ákos, Udvari András Gergely.
Felkészítő pedagógus: Alföldi Ildikó Erzsébet

8. évfolyam
Az általános iskolai nyolcadik évfolyamból ebben a régióban 36 csapat indult. Általános iskolánk 8. c osztályos „Feri!” csapata végzett a legjobb helyen. A csapat tagjai: Győri Manabu Mosolygó Ádám Tényi Nándor Vincze Kristóf.
Felkészítő pedagógusok: Brunner Emese, Feketéné Józsa Veronika

 

Díjazott pedagógusok:
A kimagasló általános iskolai eredménynek mögött tudatos szaktanári felkészítés áll. A Bolyai Matematika Csapatverseny dél-pesti körzeti fordulójának díjazott pedagógusai: Feketéné Józsa Veronika, Kruppáné Kovács Katalin, Rádi Tiborné.

Szívből gratulálunk!

Köszönjük valamennyi induló csapatunknak a nagyszerű helytállást, a versenyen elért remek eredményeket, valamint pedagógusaink felkészítő munkáját.

Reméljük, hogy a sikert követően, jövőre még többen kapnak majd kedvet a versenyen való részvételhez!

Gilicze Zoltán

Kapcsolódó
2023. október 17.