Rendkívüli hittanórák a 8.c osztályban

Általános iskolánkban a dupla hittanóra lehetőséget ad arra, hogy a tanév során néhány alkalommal sor kerülhet külső programokra, melyek kiegészítik a tantermi oktatást.

A 8.c osztállyal először a Kálvin Téri Református Templomba látogattunk, majd a Bakáts Téri Assisi Szent Ferenc templomba. 

Első alkalommal szeretettel fogadott bennünket Szabó Ferenc református lelkész. Informatív bemutatóban részesültünk a templom előtt, majd a templomban további információkkal gazdagodtunk. Ezt követte egy interaktív feladat, amely keretében cédulákat kellett keresnünk a templomon belül, amin megtaláltuk a megfejtéseket. A kérdések témája: a templomtörténete, híres személyek, akik kapcsolódtak a templomhoz. A templom kriptájában megnéztük Hermina főhercegasszony urnáját. A hittantermükben megtudhattuk az ablakokra írt bibliai idézetek és képek jelentését. 

Másodszor a neoromán stílusú Bakáts téri templomban jártunk. A templomlátogatás közben megtudtuk, hogy a templomot bazilika típusúnak építették. Ezt az épületet a híres magyar építész, Ybl Miklós tervezte. Lementünk a díszes altemplomba is, itt egy kortárs szobrász műve is látható. A templomot nemrégiben újították fel, és nagyon tetszett mindannyiunknak. Sok információt tudhattunk meg Orbán Györgytől, aki lelkesen és érdeklődésünket felkeltve vezetett minket. 

Köszönjük a szervezést Réka nővérnek és várjuk még a további látogatásokat! 

Horváth-Sulyok Mór és Laszkács Lázár
8.c osztály diákjai 

Kapcsolódó
2024. június 06.