Gimnazisták Egerben

Egy áprilisi pénteken Réka nővér és a 8/A osztály lányai Egerbe indultak kirándulni, hogy az osztályközösséggel töltsék el a hétvégét.

Vonattal utaztunk, és a szállás elfoglalása után kis csoportokban fedeztük fel a környéket, fagyizással összekötve. Szerencsére elfáradtunk annyira, hogy miután visszaértünk, mindenki hamar ágyba került, alig kellett ránk szólni... Vagy mégis? 😁 De másnap finom reggelivel várt minket néhány korán kelő osztálytársunk, úgyhogy volt energiánk a délelőtti programhoz. 

Szombaton elmentünk a „Város a város alatt” programra, egy pincetúrára, ahol rengeteg érdekes dolgot tudhattunk meg Eger történelméről. Ebéd után Szibilla Zsófia tanárnő készített nekünk egy nagyon izgalmas kincskeresős programot, amin egy lufival kellett fotózkodni megadott helyeken.🎈 A feladatunk miatt nagyon sok helyen voltunk, így is ismerkedtünk Egerrel. Először azt gondoltam, hogy ,,jajj már megint egy unalmas kincskeresés", csak elfelejtettem, hogy milyen jó társaságban vagyok, hol, és milyen körülmények között. Száz szónak is egy a vége, e programon belül nagyszerű élményeket szereztünk, utólag is köszönjük!! És hogy teljes legyen a napunk, megkoronáztuk ezt egy finom pizzával, amit már a szálláson ettünk meg. Közös játék, beszélgetések zárták az esténket. 

Vasárnap a reggeli misén vettünk részt az Egri Bazilikában. Majd nagyjából egy bő óra állt rendelkezésünkre, hogy még egyszer szétnézhessünk a belvárosban.

A vonaton hazafelé mindenki Egerről beszélt, hogy milyen élményteli volt. Reméljük, hogy jövőre is részünk lehet egy ilyen hétvégében! 

Kiss Luca 
a 8.A osztály diákja

Kapcsolódó
2024. május 31.