Patrona Közösségi Tábor 2021.

A szervezés ismét ugyanolyan színvonalas volt, akárcsak tavalyi, a rendezés többnyire problémamentesen zajlott, és a diákok is mindig készségesen rendelkezésre álltak, amikor a házimunkából kellett kivenni a részüket.

Idén leginkább a barátság témáját jártuk körbe, beszélgettünk boncolgattunk és elemeztünk, én személy szerint a tanárainkkal folytatott World Café beszélgetős programon rengeteg jelentős részletre rá tudtam jönni a barátimmal fenntartott kapcsolataimról, segített megérteni szituációkat és rájönni, milyen elengedhetetlenül fontos, hogy legyenek állandó támogatóink a családunkon kívül.

A tábor számomra másik legnagyobb élménye a hitünk megélése volt, lehetőségünk nyílt egy nyugodt és magányos helyen magunkba nézni a Duna parton, együtt énekelni, imádkozni, és megosztani egymással a gondolatainkat. Továbbá a napjaink is rendszerint imával kezdődtek, amit egy ideig Klarissza nővér és Pál tanár úr vezetett. Sajnos Klarissza nővér egy nappal korábban vissza kellett térjen a nővérek közé, de azt a négy napot is nagyon köszönjük, amit velünk töltött.

Természetesen a hagyományos programok sem maradhattak el. Most ugyan nem pólót festettünk, viszont az idősebb nővérek szegtek nekünk gyönyörű napsárga fejkendőket, amiket kedvünkre díszíthettünk, és hálásak vagyunk érte.

A váci városnézés idén ugyan egy új program volt, viszont fantasztikusan ötletesen és interaktívan vezetett körbe minket Vác belvárosának fontosabb állomásain, és ismertette meg velünk egyes épületek rövid történetét. Az evezős-fürdős terveinknek még a megáradt Duna sem tudott gátat szabni, a PKT még a szlovák határt is átlépte biciklivel – igaz, csak tévedésből – hogy le tudjunk csorogni az Ipoly lassú folyamán. Az ezek után következő közös főzés és nagy lakoma garantáltan mindenkinek nagyon jól esett. Az éjfélig tartó mulatság is nagyon jól sikerült, élen a tanáraink és a táborozók szórakoztató előadásaival, amit két óra zene és tánc követett.

A negyedik Patrona Közösségi Táborért nagyon hálásak vagyunk a szervezőknek, a következőre pedig nagyon várjuk az új érdeklődőket!

 

Laczó Magdolna 9.B

2021. augusztus 04.