Te Deum a gimnáziumban

A szentmisét Lukovics Milán atya mutatta be, az ezt követő tanévzáró ünnepségeken hagyományaink szerint legkiválóbb diákjainkat jutalmaztuk, elhangzott a kitűnő tanulók névsora, és a tanév legrangosabb tanulmányi és sportversenyeinek legjobb eredményei. Hagyományosan a Te Deumon adjuk át a Morus-díjat és a Bereczky Judit emlékdíjat.


Morus-díj
Olyan tanulók kaphatják meg a Morus-díjat, akik kiemelkedően sokat tettek iskolájukért: programokat szerveznek, részt vesznek az érdekképviseleti munkában, civil szervezeti tevékenységben, diák újságírásban, egyházi kapcsolatok elmélyítésében, lelki programok megvalósításában.
A Morus-díj visszajelzés Nektek, akik kapjátok, hogy a társakért, a közösségért való áldozathozatal hosszú távon láthatóvá válik, észreveszi és méltányolja a külvilág, és legyen követendő példa fiatalabb diákjainknak. 

Nagy Ágnes 12.A
Ágica mind osztályában, mind a iskolai közösségben nyitott, céltudatos embernek ismerjük. Közösségei elfogadott, támogatott tagja, remekül kommunikál diáktársakkal és felnőttekkel egyaránt. Első perctől fogva ő volt az egyik Diákönkormányzati (DÖK) képviselő az osztályban, tizedikesként elnyerte az iskola közösségének bizalmát és lett a DÖK elnöke Eckert Klárival és Kátai Petrával. Főszervezője volt a gólyatáboroknak, DÖK sportnapoknak, Zöld heteknek és a PaPi bálnak. Szeretettel ajánlottuk a Morus-díjat odaítélő bizottság figyelmébe.

Derzsi Kinga 12.B
Kinga nagy érdeklődéssel, egyre jobb eredménnyel tanult az évek során. Elég hamar fölismerte, hogy a történelem, az irodalom és segédtudományai iránt érdeklődik. Célja, hogy tanár lehessen, ezért lelkesen gyarapította a tudását és ismereteit. Bátran jelentkezett az MCC képzéseire, ahol új kapcsolatokat épített, és egyre több feladatban vett részt. Mostanra megtanult és szeret is csapatban dolgozni, megszerzett tudását a közösség javára fordítani. Ezért ajánlottuk őt is a Morus-díj elnyerésére. 

Bereczky Judit-díj
A Bereczky Judit tanárnő emlékére alapított kitüntetés erkölcsi elismerés azon tanulóinknak, akik a sporthoz, a munkához-tanuláshoz, a közösséghez való hozzáállásukban továbbviszik Jucus néni emlékét, kitartóak, állhatatosak, küzdeni készek, és aktív, megbízható tagjai közösségeiknek.

Magyar Dóra 10.B
Dóriban a hihetetlen fegyelem és a önfeledett jókedv harmonikus összhangban van egymással. Segítő és csendes, sziklaszilárd támogató pozitív énje nélkülözhetetlen az osztályközössége számára.  A puszta jelenlétével is érzékeltetni tudja a jó dolgok melletti kiállást úgy, ahogyan azt Jucus néni is tanította, képviselte. 
Idén több sportágban is jeleskedett. KIDS- röplabda verseny, KIDS- szertorna verseny csapat: II. helyezés, Diákolimpia budapesti forduló: II. helyezés, egyéni összetett II. hely. Országos döntő: csapat X. hely. Jelenleg is aktív a sportágban, a Testnevelési egyetemen szertornázik. 
Mindemelett nyaranta segítőként jelen van a Jucus néni által alapított Góliát egyesület vízi táboraiban, ahol gyerekekkel foglalkozik. 

Az iskola egész közösségéért mutatott lelkes, lelkiismeretes, jókedvű és közösségteremtő munkáját, tevékenységét, jelenlétét szeretnénk megköszönni:

Szabó Renátának, hogy 5 éve ő a PKT lelke, minden iskolai programon részt vett, nem nagyon lehetett olyat kérni tőle, amit nem csinált meg, lelkes tagja volt az AVK-nak is,
Varga Lilinek, hogy 5 éve ő a PKT másik lelke, teljesen önként elkezdte a szolgálattévőket felkészíteni a ministrálásra az iskolamiséken, végig segítette őket,
Broczky Katalinnak, hogy átvette Lilitől ezt a feladatot, idén már minden kilencedmisén ott volt, segített a szolgálattevőket,
Eckert Klárinak a szentmiséken való rengeteg szolgálatot,
Hervai Kingának, Magyarics Zsuzsinak köszönjük az iskolamisék rendszeres és önkéntes zenei szolgálatát;
Veress Lucának és Simon Máriának a novemberi kollégiumi átadóra készített kulcs installációt, az iskolai dekorációkhoz nyújtott önkéntes segítséget, plakátok készítését;
Babinecz Katalin a háború elől érkezett hozzánk, azóta önkéntes tolmács. Az egyik legnagyobb közösségi jótett segíteni másoknak otthonra lelni egy közösségben;
Sarlós Sára az égvilágon minden versenyen elindul, azt megnyeri, énekkaros, és minden nem kötelező intellektuális programon ott van. Példakép.

Tanulmányi versenyek

Tallér Jolán 11.A osztáylos tanuló a Hyperión Országos Tanulmányi Versenyen Aenigmata Latina „minores” kategóriában 3. helyezést ért el.
Felkészítő tanár: Gazdag M. Gemma

Werner Kinga 11.A a KÖMAL levelezős matematika versenyen országos szinten 6. helyezést ért el,
a német nyelvi OKTV-n bejutott a második fordulóba, és 1 ponttal maradt le a döntőről
Felkészítő tanárai: németből Gazdag M Gemma, matematikából Süttőné Tóth Katalin

A Bonus Intra Országos Történelemversenyen Fülöpp Csenge 11. A osztályos tanuló 10. helyezést,
Sziva Laura 11. A osztályos tanuló 7. helyezést, 
Somodi Rita 11. B osztályos tanuló 6. helyezést ért el.
Felkészítő tanár: Vándor Ildikó

Jávori Erzsébet és Kecskeméti Gréta 8.A osztályos tanulók B1 szinten országos 3. helyezést értek el csapatban az "Angolszász országok tavasza" elnevezésű angol nyelvi versenyen. Ugyanezen a versenyen Nagy Liliána 8.A osztályos diák egyéniben országos 7. lett.
Felkészítő tanár: Lukácsné Borbély Krisztina

A Less Nándor Földrajzverseny országos döntőjén:
Sarlós Bianka Sára 8.B 11. 
Bali-Kósa Panna 8.B 14.
Kromerenczki Anna 8.B 19. helyezett, 
Palotás Cseperke 9. A 10. helyezett
Felkészítő tanár: Zsendovits Anna nővér

Zalán Luca 11.B osztályos tanuló 1. helyezést ért el az Eötvös József Szónokverseny regionális döntőjén.
Felkészítő tanár: Bakonyi Gergely

Bánhidy Klára 9.A: VI. Nits Márta országos népdaléneklési versenyen ezüst minősítést szerzett. 
Felkészítő tanár: Szőnyiné Lobmayer Margit

"Vagy írj olyat, amit érdemes olvasni, vagy csinálj olyat, amit érdemes megírni" - Benjamin Franklin mondatával indított irodalmi pályázatot fiataloknak (14-30 éveseknek) a Holnap Magazin irodalmi folyóirat. Farkas Veronika, 9.B osztályos tanulónk közel száz pályázója közül bekerült a nyomtatásban is kiadott folyóirat első negyedévi számába.
Tanára: Zayné Tuzson-Berczeli Bernadett

Plajner Júlia, Görcs Boglárka, Mezey Gréta és Szűcs Orsolya 7.A osztályos tanulók a Ferencvárosi Helytörténeti versenyen 2. helyezért értek el.
Felkészítő tanár: Zayné Tuzson-Berczeli Bernadett

Sportversenyek

Katolikus Iskolák Országos Diákolimpiáján 
7-8. évfolyam korosztály kosárlabda csapata ARANYÉREM

Marxer Virág, Pandula Marcsi, Szabó Rita 9.A (ők visszajátszósok), 
Bokor Hajni, Kozma Csenge, Pammer Lili, Völgyesi Maja, Szinesi Eszter 8., Szűcs Orsi, Ay Luca, Csonka Csilla, Bendzsuk Luca, Rigó Vera 7. osztályos diákok és Késmárky Luca 6.b, aki a mezőny legkisebbje volt, de a legnagyobbat játszotta!

9-12. évfolyam korosztály kosárlabda csapata: BRONZÉREM
Juhász Adél 10.B, Vincze Zsuzsa, Kovács Gréta, Sarang Jázmin, Bednanics Hanna, Szövényi Dóra 10.A
Szénásy Szonja 11.B, Szí Ágnes 12.A (csapatkapitány), Varga Petra 11.A
Edzőjük: Koblenczné Zámbó Krisztina tanárnő

Nemes Kincső: Fedettpályás atlétika összetett bajnokság U20: 3. helyezés; Fedettpályás atlétika egyéni bajnokság, magasugrás: 4. helyezés.
Bíró Kata: Diákolimpia vívás: 5. helyezés; 
Terjék Nóra: KIDS Kupa Atlétika kislabdahajítás: 1. hely;
Ay Blanka: KIDS Kupa Atlétika távolugrás: 2. hely;
Lelkes Kamilla: Diákolimpia B vívás: 1. hely;
Minitrambulin Diákolimpia csapat 1.hely (csapattagok: Németh Csenge, Süveges Annamária, Magyar Petra, Magyar Orsolya, Bángi - Magyar Hedvig, Százados Boglárka, Pandula Mária)

Torna Diákolimpia - Budapesti forduló: csapat 2.hely (csapattagok: Magyar Dóra, Magyar Petra, Magyar Orsolya, Százados Boglárka, Pandula Mária); egyéni összetett 2.hely: Magyar Dóra, 5.hely: Magyar Petra, 6.hely: Százados Boglárka

Torna Diákolimpia - Országos elődöntő: csapat 7.hely (csapattagok: Magyar Dóra, Magyar Petra, Magyar Orsolya, Százados Boglárka, Pandula Mária)
Torna Diákolimpia - Országos döntő: csapat 10.hely (csapattagok: Magyar Dóra, Magyar Petra, Magyar Orsolya, Százados Boglárka, Pandula Mária)

KIDS kupa - Torna V-VI. kcs.: csapat 2.hely (csapattagok: Magyar Dóra, Magyar Petra, Magyar Orsolya, Százados Boglárka, Pandula Mária, Kromerenczki Anna); egyéni összetett 2.hely: Magyar Orsolya; szerenkénti eredmények: ugrás - Magyar Orsolya 2.hely; korlát - Magyar Orsolya 2.hely; gerenda - Magyar Petra 1.hely, Pandula Mária 2.hely; talaj - Pandula Mária 1.hely

Lichtenstein Lelle: Rúdsport Magyar Bajnokság 2. helyezés, ezzel kijutott a világbajnokságra

Nemerkényi Sarolta: A Magyar Snowboard Szöveség által rendezett országos bajnokságon Junior korcsoportban, Freestlyle-ból elért 3. helyezett, a Magyar Wakeborad Szövetség által rendezett országos bajnokságon Junior korcsoportban 2. helyezett
 

2022. június 15.