Patrona magazin

Levél az olvasóknak

Az idei 2023-2024-es tanévben „nagy fába vágtuk a fejszénket”, hiszen Rigóné Tomka Lea tanárnővel útjára indítottuk az általános iskolai életünket egy új oldalról megközelítő és átfogóan bemutató iskolaújságot, a Patrona Magazint.

Bár sokat lehetne arról vitatkozni, hogy mi egy általános iskolai újság feladata, célja, mi adja a létjogosultságát, vagy éppen milyennek „kellene” lennie. Mi úgy gondoltuk, hogy mindig történik az általános iskolában annyi érdekes és értékes esemény, születik annyi nagyszerű eredmény az intézmény falai között és azon túl, hogy a honlap szűk keretei mellett az iskolaújságban is elérhetővé tesszük mindezt az olvasók számára, amelyet a magazinban további különböző rovatokkal is kibővítettünk.

A 2023/2024-es tanévben 9 számot tudtunk olvasóink elé tárni!

A Patrona újság nemcsak önmagunknak szól, hanem folyamatosan kívánja bemutatni az iskolai életet, és hírt kíván adni a legfontosabb tudnivalókról azzal a céllal, hogy olvasóink hiteles forrásból tudhassák és ismerhessék meg, mi minden történik a Patronában. Nem utolsó sorban ezek összegző dokumentálásával meg is őrizzük ezeket az utókornak. Valamennyi számban szándékosan többféle rovattal jelentkeztünk annak érdekében, hogy mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő cikket. 

Bízunk benne, hogy az iskolaújság a családok körében is népes és lelkes olvasókra talál, hiszen a Patrona Magazin rólunk szól, nekünk szól, és minket tükröz. Legyünk hát „elfogultak” vele szemben, forduljunk felé kitüntetett figyelemmel!

Jövőre is azon leszünk, hogy megtöltsük élettel, az iskola kiemelt eseményeinek, sikereinek megírásával, fényképekkel, rajzokkal, érdekes rovatokkal. Esetleg új rovatként, egy „Szülői rovattal” is, ha lesz erre igény!

Végül kiemelten köszönöm az elmúlt év munkáját a főszerkesztői, lektorálási és korrektúrázási feladatokat ellátó Rigóné Tomka Lea kollégámnak!

Jó újságot, sok éven át tartó örömöt kívánunk a Patrona Magazinhoz! 

A magazinok letölthető formátumban