Farsang az általános iskolában

2023. 02. 16-án rendeztük meg az általános iskolában a farsangot. 

Az alsósok már reggel jelmezben érkezhettek. 

A jeles nap reggelén – a 3.b osztályosoknak köszönhetően – busók járták végig az általános iskolai osztályokat, akik tanítóik vezetésével erős zajkeltés közepette kergették el „félelmetes” maszkjaikkal a sok rosszat és a telet, hogy csak a jó maradjon és mielőbb érkezzen a tavasz. 

Az alsó tagozatos diákok délelőtt során a tanítók által összeállított játékos feladatok várták az egyes osztályokat, ahol a farsangi hagyományokat dolgozták fel a diákok az életkori sajátosságoknak megfelelően. Ebéd után vette kezdetét a zenés, jelmezes felvonulás a nagy díszteremben. A színes karnevált közös csujogatás követte Molnár Luca tanárnő vezetésével. A játékprogram délután is folytatódott az osztálytermekben, ahol különböző vetélkedőkön mindenki kipróbálhatta kreativitását, ügyességét. 

A felsős tanulók időutazással köszöntötték az idei farsangot. A Petőfi emlékév tiszteletére a költő koráig utaztunk vissza és felkutattuk kortársait az óceánon innen és túl.  Az egyes osztályok jelmezeikkel, zenés és táncos programjukkal önfeledten idézték fel mindannyiunk számára felidézték ezt a korszakot, amelyben jeleneteikkel a diákok a vadnyugatra látogattak el. Külön öröm volt, hogy a tanárok közül is többen jelmezt öltöttek magukra. A tematikus farsangi programot kötetlen, közös táncos program zárta.

 

Köszönjük a szülőknek is a fantasztikus jelmezeket, és a számtalan finomságot!

 

Gilicze Zoltán

 

2023. február 17.