2022/2023

Alkotótábor Bánkon - 2023

Idén harmadik alkalommal vonulhattak el a lányok a békés és csendes Bánkra, az Ökö-Land-Táborba, hogy nyugodt körülmények közt alkothassanak, kapcsolódhassanak ki. Hogy iskolán kívül találkozhassanak egymással az általános iskolások és a gimnazisták.

Három hónapos ambergi ösztöndíj pályázat nyertesei

Gimnáziumunkban kiemelt fontosságúnak tartjuk az idegennyelv oktatást. Cserekapcsolatainkon és az Erasmus projektekben való aktív részvételünkön kívül lehetőséget teremtünk legkiválóbb 11. évfolyamos diákjainknak, hogy ösztöndíjunkkal szeptembertől három hónapot tölthessenek Ambergben, ahol egy-egy család fogadja be őket, és testvériskolánk vendéghallgatói lesznek a kint töltött idő alatt. Sikeres és színvonalas pályázata, nyelvtudása alapján a 2023/24-es tanév első félévére az ösztöndíjat Bíró Zselyke és Pandula Mária  kapja. 

Elballagtak általános iskolánk nyolcadikosai 2023

Az általános iskolánk nyolcadikosai 2023. június 15-én elbúcsúztak tanáraiktól, diáktársaiktól és az általános iskolás évektől. A ballagás napján az iskolatársak – a pici elsősöktől a hetedikesekig – virágokkal, rajzokkal, fényképekkel díszítették fel az iskola épületét és udvarát, hogy ezzel is még szebbé, emlékezetsebbé, ünnepélyesebbé tegyék a jeles napot.

Patrona - Piarista Kóruskoncert

Igazi örömünnep volt a május 17-én a Patrona Leánykara és a Piarista Gimnázium Kórusainak közös koncertje. A "PaPi kettős" koncertünkön közreműködött a Patrona zeneiskolájának művésztanáraiból álló zenekar. A műsor zárásaként elhangzott Kodály Zoltán Kállai kettős c. műve. A koncertfelvétel megtekintéséért kattintson!

Gyermeknapi udvaravató

A közelgő gyermeknap alkalmából május 26-án, az általános iskolai udvar vidám átadására került sor, annak megünneplésére, hogy iskolánk központi része, mesésen új öltözetet kapott. Ennek nyitányaként – az új vonatos játszóelemről – a 2.c osztályos Pázmándi Olívia Weöres Sándor: Kocsi és vonat című versét mondta el, amit a 2. a osztályosok közösen elmondott, ritmikus verse követett.