Alkotótábor Bánkon - 2023

Idén harmadik alkalommal vonulhattak el a lányok a békés és csendes Bánkra, az Ökö-Land-Táborba, hogy nyugodt körülmények közt alkothassanak, kapcsolódhassanak ki. Hogy iskolán kívül találkozhassanak egymással az általános iskolások és a gimnazisták.

A számtalan izgalmas kézműves lehetőség mellett igazi kis közösséggé váltak a sok együtt megélt élménynek köszönhetően. Egymást segítve, egymással beszélgetve folyt a jó hangulatú közös munka. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is arra kerestük a választ, hogy a természetes anyagokkal és hagyományos technikákkal, eljárásokkal hogyan lehet szépet, praktikusat és egyben divatos használati tárgyakat alkotni. Emellett idén is megtapasztalni az igazi fonó hangulatot, lányok/nők egymást közt, hasznosan és tevékenyen tölthették az időt.

Voltak nagy beszélgetések, hatalmas nevetések, és persze éjszakába nyúló nemezelés is, ha egy szép táskáról volt szó.

Horgoltunk kosarat, nemezeltünk virágokat égősorra, terveztünk és hímeztünk a saját ruháinkra, készítettünk kerámia virágokat, részt vehettünk élményfestésen, nemezeltünk táskát, dagasztottunk teknőben, sütöttünk kenyérlángost, tábortüzeztünk, pillecukrot sütöttünk és nagyot starndoltunk a Bánki-tó partján.

Nagy öröm volt a számunkra, hogy idén már iskolánk tehetséges volt és jelenlegi tanulói is tartottak foglalkozásokat a táborban.

Tőlük is tanulhattunk, gazdagodhattunk.

Idén is úgy búcsúztunk el: „Jövöre Veletek ugyanitt!”

 

Köszönjük a Csoóri Sándor Alap táborhoz nyújtott támogatását.

Az alkotótábort vezették: Veress Attiláné és Veres Gyöngyi tanárnők

2023. július 21.