Kollégium

Három hónapos ambergi ösztöndíj pályázat nyertesei

Gimnáziumunkban kiemelt fontosságúnak tartjuk az idegennyelv oktatást. Cserekapcsolatainkon és az Erasmus projektekben való aktív részvételünkön kívül lehetőséget teremtünk legkiválóbb 11. évfolyamos diákjainknak, hogy ösztöndíjunkkal szeptembertől három hónapot tölthessenek Ambergben, ahol egy-egy család fogadja be őket, és testvériskolánk vendéghallgatói lesznek a kint töltött idő alatt. Sikeres és színvonalas pályázata, nyelvtudása alapján a 2023/24-es tanév első félévére az ösztöndíjat Bíró Zselyke és Pandula Mária  kapja. 

Úgy táncolnék veled...

Újabb patronás-piarista évfolyam kapcsolódott be a patronás tánciskolák régi-régi hagyományába. A Patrona tizedikes lányai és a Piarista Gimnázium tizenegyedikes fiatalemberei néhány hét gyakorlása, tanulása után fantasztikus táncosokká váltak a táncparkketten. A képekért kattintson!

Slacta Margit Szakkollégium

Az új évben január 20-22-i hétvégén ismét Slachta Margit Szakkollégium volt a Patronában. A téma ezúttal az egyház társadalmi felelőssége volt, a gyakorlatban tanultak a hallgatók tudományos dolgozatot írni. Mark St. Germain Táncórák című előadását nézték meg a Rózsavölgyi Szalonban, utána beszélgettek a színészekkel.