A Mária Rádió műhelyfoglalkozása a Patronában

Tegnap délután a Mária Rádió képviseletében Osvay Péter koordinátor, az ifjúsági szerkesztőség vezetője jött el hozzánk, hogy elméleti, gyakorlati és élményközpontú betekintést adjon a rádiózás alapjaiba. Az iskolánk hetedikes és nyolcadikos diákjai először a Mária Rádió Világcsalád létrejöttével és működésével ismerkedtek meg, ami jó rálátást adott, hogy egy hatalmas több ezer önkéntesből álló rádióhálózat miként működik. Péter kihangsúlyozta, hogy a Rádió missziója a lelkek megmentése, hiszen sok-sok tanúságtétel igazolja, hogy az adások által emberi életek fordultak jobbra. 

A „Médiaműhelyen” kétszer háromnegyed órájában ismerkedhettek meg a gyerekek a média műfajaival, műsortípusokkal. Gyakorolták az interjú előkészítést és lebonyolítást, illetve a médiamisszió világát is megismerhették. Betekintés nyerhettek belülről a Mária Rádió történetébe, a hír, tudósítás, interjú és riport műfajának különbségeit példákon keresztül sajátíthatták el.

Ez az egyszeri alkalom nagyszerű lehetőség volt azoknak a diákoknak, akik érdeklődnek a média iránt és szeretnék azt keresztény értékek mentén megtanulni és elsajátítani.

A műhely ezzel nem ért véget, szeretettel várjuk a nyári Balaton parti Médiatáborba a tizenötév feletti diákokat, ahol 5 napon át profi oktatókon keresztül megtanulhatják a rádiózás alapjait és élő adásban is kipróbálhatják magukat. Részletek és jelentkezés a mellékelt plakáton található, de további információt Tomka Lea tanárnőnél is kaphatnak.

R. Tomka Lea

2024. február 22.