Morus Tamás angol nyelv és kultúra profilú, négyosztályos gimnáziumi képzés a Patronában

A Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont a 2023/2024-es tanévtől négyosztályos, angol nyelv és kultúra profilú gimnáziumi képzést is indít eddigi kínálatán túl.

A Morus Tamás osztályba jelentkezők az általános gimnáziumi képzésen túl kiemelten erős és speciális idegen nyelvi képzésben részesülnek, amelynek sajátos többletei a következők:

  • emelt szintű nyelvoktatás
  • angol nyelvű Erasmus projektek
  • brit cserekapcsolatok, írországi katolikus iskolai csereprogramok
  • EU-ismeretek, látogatás Brüsszelbe és az Európa Parlamentbe
  • angolszász kultúra, amerikanisztika
  • C1 angol nyelvvizsga 11. évre
  • második nyelvként az EU diplomáciai nyelvei, a német vagy a francia választható

Bár a négyosztályos, angol profilú képzés csak a most következő tanév után, 2023 szeptemberétől indul, az iskolaválasztás, a jelentkezés és a felvételi mindig jóval korábban kezdődő folyamat, ezért már most szeretnénk tájékoztatni a jelenleg nyolcadikba készülő diákok szüleit erről az új lehetőségről.

Intézményünk úgy látja, napjainkban a diákok felsőoktatási továbbtanulása és pályaválasztása szempontjából különösen is fontos kompetenciát fejleszthet ezzel a sajátos nyelvi profillal, így jó szívvel ajánljuk a szülőknek és diákoknak ezt a lehetőséget.

A képzés jelenlegi oktatási formánkhoz hasonlóan non-koedukált, leánygimnáziumi keretek között zajlik. A felvételi folyamat nem különbözik a más középiskolákban is megszokott központi felvételitől és a Patrona szokott szóbeli beszélgetésétől.

A képzésre mindazon lányok jelentkezését várjuk, akik eddig első nyelvként angolt tanultak, vagy vállalják, hogy iskolakezdésig felzárkóznak A2-es szintre. 

Várjuk azokat a diákokat is, akik a korábbiakban külföldi, angol nyelvű iskolákban folytatták tanulmányaikat. A képzésünk figyelmet fordít a nyelvi közegben megszerzett nyelvtudás vizsgafókuszú, tudatosabb, nyelvtanra, nyelvhelyességre is hangsúlyt fektető kiteljesítésére.

2022. június 29.