Osztálymise advent idején

November 29-én, az adventi időszak kezdetén, újabb felső tagozatos osztálymisére került sor a kápolnában a vasárnapi adventi szentmisét követően.

Az Úr eljövetelének várása, valamint az első gyertyagyújtást követően a 6.a osztály diáksága szolgálattal egybekötött osztálymisén vett részt, amely biztosította számukra Isten szeretetének közös megélését, közvetítését. A szentmisét Michele Baggi atyaBudapest-Ferencvárosi Assisi Szent Ferenc főplébánia plébánosa – tartotta.

Könyörgéseink:

  • Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy szeretsz bennünket! Add, hogy ebben az adventi időben is észrevegyük ajándékaidat! Hallgass meg, urunk!
  • Istenünk, köszönjük neked az osztályunkat! Add, hogy akkor is megmaradjanak a barátságaink, amikor jövőre új osztályközösségek tagjai leszünk! Hallgass meg, urunk!
  • Áldd meg Istenünk családjainkat, hogy szeretetben éljünk együtt! Hallgass meg, urunk!
  • Segíts minket Atyánk, amikor a felvételire készülünk. Add, hogy mindent beleadva a legjobbat tudjuk kihozni önmagunkból! Hallgass meg, urunk!
  • Legyél Urunk a szegényekkel, a betegekkel és a szenvedőkkel, különösen a gyermekekkel! add, hogy megtapasztalják jóságodat! Mutasd meg, hogy mi hogyan tudunk nekik segíteni! Hallgass meg, urunk!
  • Add Urunk, hogy véget érjenek a háborúk, béke legyen a földön és az emberek szívében! Hallgass meg, urunk!

Az osztály diáksága – hangszeres kíséret mellett – énekekkel tette ünnepélyesebbé és meghittebbé a szent liturgiát. Hálásan köszönjük a Zeneiskola tevékeny jelenlétét, a csodálatos zenei hátteret.

Gilicze Zoltán

2022. november 30.