Szentírás vasárnapja, a Teremtés Hete

Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige, ő volt kezdetben Istennél. Minden általa lett, nélküle semmi sem lett, ami lett. Benne az élet volt, s az élet volt az emberek világossága. A világosság világít a sötétségben, de a sötétség nem fogta fel...

Szent Jeromos egyháztanító emléknapjához közeledve kiemelten fontos, hogy figyelmünket az Isten üdvözítő üzenetét hordozó Szentírás felé fordítsuk. „Az Írás, amit az Isten sugalmazott.”

Ez az időszak különösen is arra ösztönöz bennünket, hogy – hagyományainkat megerősítve, évről évre – sor kerüljön iskolánkban a Teremtés Hetének a megtartására. Hisz oly gyakori, hogy ami a legalapvetőbb és a legkézenfekvőbb, azzal szoktunk a legkevesebbet törődni.

Ez a témahét jó alkalmat biztosít arra, hogy csatlakozva a Teremtés ünnepének hetéhez, diákjaink figyelmét ráirányítsukaz Atya teremtő munkájára, egyben népünk kulturális örökségére.  Célunk az alapvető keresztény felismerésnek a mai kor problémáira válaszolni próbáló megfogalmazása a Jézustól tanult szeretet szemével nézve, miszerint figyelmünk középpontjába kell állítanunk teremtett voltunkat az ember és környezete teremtettségét.

2022. szeptember 27.