Templomlátogatás a harmadik évfolyammal

Az elmúlt napokban a harmadik évfolyam hittanóráin kiléptünk az iskola falai közül, mert a tananyagunkban épp a keresztény liturgia témakörhöz érkeztünk.

Nagy örömünkre az Assisi Szent Ferenc templom csak pár lépésre van az iskolától, így időpontot egyeztetve Gyuri bácsi várt minket egy izgalmas kulturális, történelmi és egyházi szempontokat is érintő előadással. 

A gyerekek érdeklődéssel hallgatták a sok különleges tudnivalót a templom építéséről, berendezési és liturgikus tárgyairól. Mindazokat az ismereteket, amiket az órán már fényképről láttak és elméletben már tudtak, most megelevenedett előttük. Olyan titkok tárultak fel, hogy néz ki a főhajó, a szentély, az ambó és hogy mit rejt a sekrestye. Az élő megtapasztalások és a saját élmények hihetetlenül gazdagítóak és sokszor sokkal mélyebb megértést nyújtanak, mint pusztán a tanulás. A liturgia és a templom látogatása nagyszerű lehetőség arra, hogy a tanultakat életre keltsük és személyes tapasztalatokat szerezzünk.

A program végén még az altemplomba is lemehettünk, ahol a közel 100 fős befogadóképességű, gyönyörű, eredeti csillagos-eges díszítőfestés és a világítás mindenkit elkápráztatott.

Köszönjük Michele atyának, hogy lehetőséget biztosított három osztálynak is, hogy még közelebb kerüljenek Isten országához!

 

Rigóné Tomka Lea

2024. május 08.