Zarándoklat és lelki nap Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén

A zarándoklat mottója: ”Máriát dicsérni hívek jöjjetek, mert ő fogja kérni Fiát értetek.”

Március 24-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén az alsó és a felső tagozat számára zarándoklatot szerveztünk. A 3-4. évfolyamosoknak a Tamariska-dombra látogattak, az 5. évfolyamosok számára a Szeplőtelen Fogantatás tiszteletére emelt és felszentelt budaörsi Kőhegyi kápolnához, a 6-8. évfolyamosok pedig a gercsei Boldogasszony Templomhoz szerveztünk zarándoklatot.

Ez a nap Jézus fogantatásának ünnepe, ugyanis Szűz Mária (Patrona Hungariae) e napon fogadta méhébe Jézust. Zarándoklatunk során Istent kerestük, és azért vállaltuk az út nehézségei okozta megpróbáltatásokat, hogy elcsendesedve, teret és időt adva magunknak Isten megérinthessen, találkozhasson velünk. Arra hívtuk a diákságot, hogy közösen imádkozzunk, elmélkedjünk, igyekezzünk megnyílni a minket szüntelen körülvevő isteni szeretetre. Hagyjuk magunk mögött a sokszor ránk törő (lelki) bágyadtságot! A zarándoklat küzdelem volt, nem a széles út.  Együtt jártunk ezen az úton.

A zarándoktúra lehetőséget biztosított arra is programon részt vevő diákok számára, hogy – a Farkasréti út zarándokútján végig haladva – részletes betekintést kapjanak Wendler Ferencről, a Szeplőtelen Fogantatás tiszteletére 1855. október 15-én felszentelt Kőhegyi kápolnáról, valamint az Árpád kori Boldogasszony templomról.

Diákjainkat zarándokként fogadta be Budaörsön Dr. Sivadó János atya, Gercsén pedig Julian atya. 

Az 1-2. évfolyamosokat is imádságra hívtuk ezen a napon. A kicsik a nővér kertbe látogattak el, és az ott rejtőző Mária szobrot körül "ölelve" mondtak el osztályonként egy imádságot, szándékot.

A zarándoklat nagy élmény volt mindannyiunk számára, egyben tovább erősítette közösségünket is.

Gilicze Zoltán

2023. március 27.