Gimnazisták az Ókori Görögök kiállításon

Október 25-én az Ókori Görögök kiállításra látogatott el a 8. A osztály. A kiállításra elkísért minket Hagyóné Vitus Györgyi tanárnő is, aki sok érdekes információval láttot el bennünket. A kiállításon szó esett az Ókori Görögország különböző városairól, mint például Mükéné, Athén, vagy Spárta, emellett megtudhattuk azt is, hogy milyenek voltak ezek a városok régen, és milyenek most.

A kiállítás első felében a kultúrán és az építészeten volt a hangsúly, amit nagyon jól szemléltették a kiállított modellek, szobrok. A szobrokban különösen az tetszett, hogy az összes életnagyságú volt. Sok újdonságot tudtunk meg a görög betűkről, írásformákról, és betekintést nyerhettünk  a görög irodalomba és filozófiába, amiről egy érdekességekkel teli  kisfilmet is megnézhettünk.

A kiállítás második felében a görög mitológia és a Trójai háború került főszerepbe, felelevenítettük  a már korábban megszerzett tudásunkat az istenekről, istennőkről, és a különböző mitológiai lényekről. A Trójai háborút szintén egy kisfilm keretein belül ismerhettük meg, majd a kiállítás zárásaként fotózkodtunk a trójai falóval.

Jancsó Réka
8.A osztályos diák

2023. november 08.