Eredményes kupakgyűjtés a Teremtés Hete alkalmával!

„Ne dobd ki, ments vele életet!”

 

Több kerületben, intézményben a kupakgyűjtés hosszú évekre vezethető vissza a kupakgyűjtés. Ennek eredményeként, ha több tonna kupakot sikerült összegyűjteni, akkor annak pénzre váltásával akár több százezer forinttal lehet segíteni a rászoruló gyermekeknek. Ráadásul semmibe sem kerül, mégis egy mozdulattal rengeteget tehetünk a környezetünk szennyezése ellen is.

Az idei ében iskolánk is csatlakozott a Teremtés hete programsorozat keretében a kupakgyűjtéshez, amely igen eredményes volt. A beérkezett több ezer kupak összegyűjtésével – ökoiskolai küldetésünknek eleget téve – sokat tettünk a környezetvédelemért, továbbá nemes célt tudtunk segíteni. A kupakokok összegyűjtésében diákjaink jelesre vizsgáztak összefogásból, hiszen jó cél érdekében tették.

A napokban Újpest Önkormányzatának átadott szállítmány a csömöri műanyag-feldolgozó üzembe kerül, majd a kupakok beváltásából befolyt összeg a Gyermekekért Jótékonysági Alap pénzügyi fedezetét növeli. Az itt összegyűjtött pénzügyi keretből egy-egy beteg gyermek gyógykezelése valósul meg legtöbbször az otthoni ápoláshoz szükséges eszközbeszerzéssel. Legutóbb egy 12 éves kislány, Nóri mozgásfejlesztését, terápiáját segítette a jótékonysági alapba befolyt összeg. A cél tehát minden esetben nemes.

Jövőre is szeretnénk folytatni ezt a jótékonysági hagyományt.

 

Gilicze Zoltán

2022. október 10.