Különdíj a XI. DALLAM REGIONÁLIS KÓRUSFESZTIVÁLON

A gyerekkórussal részt vettünk a XI. Dallam Kórusfesztiválon Tatabányán. Nem verseny volt, de a zsűri különdíjjal jutalmazhatott néhány kórust. A hét kórus közül hárman kaptunk különdíjat, és sok szóbeli dicséretet is.

A Tavaszi Fesztivál részeként Tatabánya évről évre örömmel ad otthont a regionális kórusfesztiválnak, abból a célból, hogy a kórusok egy verseny nélküli, de szakmai zsűri előtt folyó találkozón mutathassák meg egymásnak és a közönségnek, hogy a zene az általános iskolai korosztály számára meghatározó, s mással nem pótolható önkifejezési lehetőség és örömforrás. Ahogy Kodály Zoltán megfogalmazta, a kórusban megszólaló emberi énekhang semmi máshoz nem hasonlítható varázslatos hangszer benyomását kelti.

A kórustalálkozó egyszerre biztosít bemutatkozási és tapasztalatszerzési lehetőséget a kórusok számára, valamint baráti és szakmai kapcsolatok kialakítására is lehetőséget ad.  A családias jellegű fesztivál nem verseny, de a rendezvény végén szakavatott zsűri összegzi a hallottakat, és kiemel néhány különösen magas színvonalú produkciót. Az értékelés után rendszerint különdíjak átadására is sor kerül. Idén ebben a különdíjban részesült a Patrona általános iskolai gyerekkórusa.

Szívből gratulálunk a kórusban éneklő diákjainkanak és Szőnyiné Lobmayer Margó kórusvezetőnek.

 

Gilicze Zoltán