A magaságyás bajnokai – Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét 2024.

Közel egy év telt el azóta, hogy az általános iskolai udvarunk – mint iskolánk központi része –a tavalyi évben gyermeknap alkalmából mesésen új öltözetet kapott. Igazi ünnep volt az általános iskola életében!

Mára igényes, ápolt, rendezett és jóval biztonságosabb udvaron játszhatnak a diákok; gumiőrleményes aljzaton, led lámpás megvilágítással, új játszóelemmel, pingpongasztalokkal.

A mondás úgy tartja, ha megvan a kabát, akkor már a gomb is meglesz hozzá.

Az udvari átalakítás hat évvel ezelőtt a magaságyások beszerzésével és beültetésével kezdődött. Ám élet úgy hozta, amíg az udvar és környezete megszépült, épp a magaságyások mutattak leharcolt képet.

Évek óta megtapasztalhattuk, hogy a szülők példaértékű lelkesedése és segítése nagymértékben kisegítette iskolánkat, és ez most is megtörtént!

A „Magaságyás bajnokai” – a Fenntarthatósági témahét időszakára – nagymértékben segítették szebbé tenni az udvaron található hat magaságyást!  Friss földdel, megannyi növénnyel ültették be a kiskertet.

Hálásan köszönjük a segítséget! Munkájuk nagy hatással lesz a diákközösségre!

2024. április 22-26. között immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét. 

Ebből az alkalomból ismét várunk osztályonként egy zsák földet, és egy-egy magas növésű növényt a magaságyásokba, amelyet a diákok fognak elültetni és gondozni. Pl: kána, kékperje, harangláb, szarkaláb, mályvarózsa, fáklyaliliom, lángvirág, csillagfürt, kasvirág, díszcsorba, gólyaorr, kúpvirág, nőszirom, stb.

Köszönjük támogató segítségüket!

 

Gilicze Zoltán

 

2024. április 10.