Morus osztály előkészítő foglalkozás

Szeretettel várunk minden érdeklődő 8. osztályos lányt, aki a 2023. szeptemberében induló Morus osztályba szeretne jelentkezni, november 25-én, pénteken 15:00-17:00 óra között játékos előkészítő foglalkozásra.

Az alkalom könnyed, barátságos ismerkedési lehetőség lesz a jelentkezők számára egymással, önmagukkal, Morus Tamással, és a korabeli, ill. aktuális angol kultúrával.

Játékokon, kvízeken keresztül kutatjuk majd a névadó Morus humanista gondolatait, katolikus nézeteit és reneszánsz életszemléletét. Közben tesztekkel keressük a bennünk rejlő humanista, reneszánsz és egyetemességre törekvő vonásokat. Megvitatjuk, mennyire értünk egyet azzal, ahogy Morus viii. Henrikkel ellenkezett. Kipletykáljuk a királyt.

A történelmi, irodalmi és nyelvtörténeti utazás után pedig elnézünk Angliába, Morus életének helyszíneire. Az utazás során meglessük azt is, melyik híres iskolában milyen egyenruhában járnak a lányok és a fiúk, és papírra vetjük vagy képernyőre vetítjük, a résztvevőknek mi tetszik abból.

A civilizációs kitekintés után pedig angol gasztronómiai élményeknek tesszük ki magunkat, és mi is hozzájárulunk a házias ízekhez, majd egy adventra hangoló angol teaház zárja a Morus osztály ismerkedő programját.