Gimnázium → Hír (

Siker a Nagy magyar királyok történelmi projektversenyen

Országos 4. helyezést ért el a 7-8. osztályos csapatverseny kategóriában a 7. A csapata: Kálazy Fanni, Késmárki Luca és Koller Bíborka. A 9-12. osztályosok kategóriájában pedig szintén 4. helyezést ért el a 10. A csapata: Fiszter Hanna, Marxer Virág, Palotás Cseperke és Veress Luca. Felkészítő tanáruk: Hagyóné Vitus Györgyi tanárnő. Szívből gratulálunk nekik!

Országos történelemverseny 6. helyezés

Budapest Főváros Levéltára – Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával meghirdette a Budapesti hidak története című 3 fordulós, városismereti versenyét. A budapesti hidak múltjával, a két városrész fejlődésében játszott szerepükkel, valamint a Duna fővárosi szakaszának megismerésével kapcsolatos versenyen a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont HÍDÁSZOK nevű csapata, Juhász Adél 11. B, Szente Rita 11. B és Szőnyi Viola 11. A osztályos tanulók nagyszerű csapatmunkával az országos döntőben 6. helyezést értek el. Felkészítő tanáruk Vándor Ildikó tanárnő. Gratulálunk Nekik!

Diákjaink fővárosi biológia verseny döntőjében

Három diákunk, Sarlós Bianka Sára, Triesz Alida (9.B) és Jutai Borka (8.A) bejutottak a  Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium és a Magyar Természettudományi Múzeum megrendezésében létrejövő Fazekas Biológia Verseny döntőjébe. A döntő 2023. április 14-én a Magyar Természettudományi Múzeumban lesz.
 Felkészítő tanáraik: M. Szaniszla és M. Réka nővér

Patronások Rómában

Miután Patronás éveinket megkoronáztuk az érettségi vizsgák befejezésével, eljött a kikapcsolódás ideje: Rómába látogattunk, az emberiség történelmének egyik, ha nem a legfontosabb helyszínére....
Czire Hanga végzős diákunk élménybeszámolója

"Vagy írj olyat, amit érdemes olvasni, vagy csinálj olyat, amit érdemes megírni"

Benjamin Franklin mondatával indított irodalmi pályázatot fiataloknak (14-30 éveseknek) a Holnap Magazin irodalmi folyóirat. Farkas Veronika, 9.B osztályos tanulónk közel száz pályázója közül bekerült a nyomtatásban is kiadott folyóirat első negyedévi számába. Ezúton is gratulálunk neki, és magyartanárának, Tuzson Bernadett tanárnőnek!

Helytállni a legrangosabb versenyen. Interjú Werner Kingával (11.A)

Lehet persze vitatkozni róla, hogy melyik verseny a legrangosabb, vagy hogy mitől rangos egy verseny. Lelkesen szurkolunk a sportversenyeken is, egyedülálló varázsuk van a csapatversenyeknek, amilyen például matekból és magyarból a Bolyai. De a gimnáziumi versenyek királynője mégiscsak az OKTV, az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny. Magáért beszél, hogy nevet sem kell adni neki, nem hivatkozik a titulusa híres emberre, nem különbözteti meg magát egyedi névvel. Ez „a” Verseny. A nagybetűs. Ezen ért el nagyszerű eredményt Gemma nővér tanítványa, Werner Kinga.