Gimnazistáink sikerei tanulmányi versenyeken

Tallér Jolán 11.A osztáylos tanuló a Hyperión Országos Tanulmányi Versenyen Aenigmata Latina „minores” kategóriában 3. helyezést ért el.
Felkészítő tanár: Gemma nővér

Zalán Luca 11.B osztályos tanuló 1. helyezést ért el az Eötvös József Szónokverseny regionális döntőjén, ezzel továbbjutott a Kárpát-medencei döntőbe.
Felkészítő tanár: Bakonyi Gergely
A döntő április 9-én lesz.

A Fazekas Gimnázium és a Magyar Természettudományi Múzeum megrendezésében létrejövő Fazekas Biológia Verseny döntőjébe jutott a 8.B osztályból:
- Sarlós Bianka Sára: A Megalodon, neogén időszak evolúciójának csúcsa. A tudományos vizsgálatok tükrében.
- Triesz Alida Eszter: Barangolás a magyarországi menyét-félék nyomában. Menyét-lesben országszerte.
- Patkás Emma: Megalodon, a Kárpát-medencében fellelhető neogén fosszília leletek. A döntő április 8-án a Magyar Természettudományi Múzeumban lesz.
 Felkészítő tanáruk: Réka nővér 

A Bonus Intra Országos Történelemversenyen többszáz induló közül a 2. fordulóba jutott 
Juhász Adél, Ruzsicska Mária 10.B
Fülöpp Csenge, Sziva Laura 11.A
Somodi Rita 11.B
A 30 fős második fordulóból az országos döntőbe jutott 
Ruzsicska Mária 10.B
Sziva Laura 11.A
Somodi Rita 11.B

a döntő április 9-10-én lesz.
Felkészítő tanár: Vándor Ildikó

A Less Nándor Földrajzversenyen döntőbe jutottak:
Sarlós Bianka Sára, Kromerenczki Anna és Bali-Kósa Panna 8.B;
Palotás Cseperke 9. A
Tallér Jolán 11. A

A döntő április 22-23-án lesz Debrecenben
Felkészítő tanár: Zsendovits Anna nővér

Te és a természettudományok – mesés történetek (TETT) címmel hirdetett mese- és novellaíró pályázaton Ruzsicska Júlia 12.B osztályos tanulónk 3. helyezést ért el.

Az ELTE Társadalomtudományi Kara által meghirdetett KlÍMA – TÁRSADALOM – VÁLTOZÁS versenyen Művészet kategóriában első díjat nyertek Derzsi Kinga és Bueno-Karádi Anabel 12.B osztályos tanulók. Pályaművük címe: Amikor már lepényhal sem segít. Derzsi Kinga és Bueno-Karádi Anabel pályázatukban a Grimm-testvérek Az öreg halász és a nagyravágyó felesége c. meséjét és az abból készült filmet elemzik pontról pontra, kimutatva a mese és a globális környezeti-ökológiai problémák kialakulása közti párhuzamokat.

Szabó Edina 8.B osztályos tanuló a KÉPZELET SZÁRNYÁN című Belső - Pesti Tankerületi Központ rajzpályázatának IV. korcsoportjában az előkelő harmadik helyezést érte el. A pályázaton művészeti tagozatos iskolák is neveztek, így ez egy nagyon szép eredmény. 
Felkészítő tanára: Domján Tibor

Juhász Manuéla 11.B osztáylos tanuló a Fiók papírbolt az Outline design studioval közösen szervezett kalligráfia pályázatán 1. helyezést ért el.

Zeneiskola

V. Gyermek-és Ifjúsági Kamarazenei Fesztivál-on Vajna Emília Anna és Sarlós Bianka Sára V. helyezést ért el. Felkészítő tanárok: Varga Rita és Scholz Erika

Hervai Kinga 12. B bejutott két konzervatóriumi képzésre is:
Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnáziumba jazz szaxofon szakra, Tanára: Oláh Kálmán
Weiner Leó Zeneiskola AMI és Zenei Szakgimnáziumba, klasszikus szaxofon szakra. Tanárta: Bartek Zsolt   

Heves Miklós, a Piarista Gimnázium 12. évfolyamos tanulója bejutott a  Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium képzésére, jazz gitár szakra. Tanára: Kovács Tamás
és az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium OKJ-s képzésére, jazz gitár szakra. Tanára: Kovács Tamás

Laár Janka: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnáziumba, fuvola szakra. Tanára: Bán Annamária