Gimnazistáink Dél-Olaszországban jártak

Felejthetetlen hetet töltött a 10. évfolyam nyolc fős csapata a dél-olasz Montalbano városában és annak környékén október végén, nagy napsütésben.

Vasárnap érkeztünk repülővel Bariba, és Montalbanóba érve rögtön a cserediákok és családjaik fogadtak minket,  patronás lányokat, és etettek, itattak, szórakoztattak olaszos vendégszeretetükkel.

Cserediák- programunk egy nemzetközi Erasmus+ találkozó része lett. Felemelő érzés volt számunkra, mikor a fogadó diákok iskolájának aulájában  az európai himnusz és a házigazdák változatos és érzelemben gazdag kulturális műsora után minden ország (rajtunk és a házigazdákon kívül Lengyelország, Izland, Portugália, Spanyolország, Görögország és Horvátország) képviselete bemutatkozott.

Az együtt töltött néhány napban fenntarthatósági és környezetvédelmi szakmai programok, tengerparti élmények, Alberobello, Montalbano Jonico és Matera szépségei vártak ránk és persze eközben fergeteges nemzetközi ifjúsági élet.

A visszaút előtt még egy rövid zarándokutat tettünk Bariba, Szent Miklós sírjához, és vidáman tértünk haza, zsákunkban mindenféle dél-olasz jóval.

2022. november 01.