Szeplőtelen fogantatás ünnepe a gimnáziumban

Idén december 8-án, a Szeplőtelen fogantatás ünnepén dr Beran Ferenc atya mutatott be nekünk szentmisét, és áldotta meg azokat a 11-es és 12-es tanítványainkat, akik a bérmálás szentségének felvételére készülnek. 

Dr. Beran Ferenc atyát Csermely Irén nővér köszöntötte abból az alkalomból, hogy augusztus 20-án  a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki. „Társadalmi és hitéleti tevékenysége, különösen az érdekegyeztetés területén, a magyar katolikus Egyház és az egyházi oldal képviselőjeként végzett munkája elismeréseként” 
Ferenc atya 15 évig volt a Patrona iskolalelkésze. A Bakáts téri plébánián lakott, nap, mint nap átjárt a Patronába misézni. 1993-tól jelen volt a hat évfolyamos gimnázium indulásánál, és a rákövetkező 15 évben ő volt hittanára és lelki vezetője a patronás diákoknak, velünk ünnepelte papi hivatásának 25 éves jubileumát.
Ferenc atya hiteles, imádkozó ember, aki jelen van hívei életében. A mindennapokban, a saját környezetében, a szenvedőkben, a peremre szorultakban meglátja Krisztust, legyen az a templom körül őgyelgő koldus, vagy csoport, közösség a Társadalmi és Gazdasági Tanács tárgyalóasztalánál.

Ő adta át bérmálkozóinknak a Hitvallás nyomtatott szövegét, hogy erősítse őket azon az úton, amelyen elkötelezett felnőtt keresztények lesznek, Krisztus tanúi a mai társadalomban.

2022. december 09.