A Himnusz születésének 200. évfordulója és hungarikumok a magyar kultúra napján

Hagyományainkhoz híven a Maygar Kultúra Napja alkalmából negyedik osztályosaink a József Attila Emlékhelyet, illletve a Petőfi Irodalmi Múzeumot látogatták meg.

Péntek délelőtt alternatív tanóra keretében a magyar kultúra napja alkalmából összeállított kiállítás várta a diákokat, akik a magyarság kulturális értékeinek jelentőségéről, a hungarikumokról, valamint Csokonai Vitéz Mihály születésnek 250., Petőfi Sándor és Madách Imre, illetve a Himnusz születésének 200. évfordulójáról kaphattak betekintést a belső terekben kialakított kiállítások keretében.  Hírességeink mindannyian legfőbb küldetésüknek a magyar kultúra éltetését tekintették.

Az 5. évfolyamos és a 7.c osztályos  a Petőfi emlékév alkalmából, a Petőfi Irodalmi Múzeumot látogatták meg.

Délután Heinczinger Miklós „Mika” a Misztrál együttes tagja látogatott el iskolánkba, akinek a nagy díszteremben adott autentikus koncertjével a magyar zene erején keresztül kaphattak nagyszerű betekintést diákjainak hagyományainkba, kultúránkba.

Ezen az alkalmon, a Himnusz születésének bicentenáriumi tiszteletére csatlakoztunk az „Együtt szaval a nemzet” országos felhíváshoz is. A programba bekapcsolódó iskolák tanulóihoz csatlakozva az általános iskola diáksága is egyszerre idézte fel nemzeti imádságunkat, Kölcsey Ferenc gondolatait.

A nap folyamán került sor a Versillusztrációs pályázat elindítására is, amelynek eredményhirdetésére a Nemzetközi Könyvajándék Napon kerül sor.

A tavalyi felhívásra több mint száz pályamunka érkezett a diákok részéről. Bízunk benne, hogy idén is sokan vesznek részt az illusztrációs pályázaton.

 

2023. január 26.