Megszentelt élet napja Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén

Február 2-án ünnepli az Egyház Urunk bemutatását. Ezen, és az előző napon az általános iskola teljes diákközössége közös reggeli imán vett részt, hogy együtt imádkozzunk és adjunk hálát az iskolanővéreknek szerzetesi hivatásuk kegyelméért. Köszönetet azokért, akik felajánlották életüket Isten szolgálatára.

A reggeli ima keretében Boldogasszony Iskolanővéreket képviselő Éva és Hedvig nővér beszélt a gyertyaszentelés jelentéséről, valamint hivatásuk fontosságáról. Arról, hogy miként mozgatja és vezeti a szerzeteseket a szeretet ereje. A szeretet Isten lényege, aki elküldte hozzánk Fiát, hogy velünk találkozhasson. A szeretet, amelynek forrása Isten, elindul, szíven talál bennünket, és túlcsordulva eljut minden emberhez.

„Istenünk, taníts meg minket a jót választani. Add meg Istenünk, hogy legyenek olyan lányok és fiúk, akik meghallgatják, hogy szerzetesi hívatásra hívod őket.”

Az iskolában közvetlen környezetünkben élő szerzetesek segíthetnek nekünk abban, hogy életükkel, szolgálatukkal, szeretetükkel megmutassák számunkra, amit Krisztustól tanultak.

Gyertyaszentelő Boldogasszonyt 1997-ben nyilvánította a megszentelt élet napjává Szent II. János Pál pápa.

A szerzetesek világnapján, a Szűzanya szép ünnepén Isten éltesse az iskolanővéreket.

 

Gilicze Zoltán

2023. február 01.